Prečo sa nedarí vymiesiť cesto, keď idete presne podľa receptu?
Naše články - BLOG
Zažili ste už situáciu, keď postupujete presne podľa overeného receptu a nedarí sa vám vymiesiť cesto? Je tekuté, rozlieva sa a nedá sa odlepiť od misy? Zistite príčinu tohto javu.
Múku používate stále rovnakú od Antico Molino Rosso, tak kde je problém? Poďme sa na to pozrieť.
Minulý rok v Taliansku veľa pršalo a teda počas rastu obilia malo nadbytok vlahy. Samotné zrno je krásne a má dostatok bielkovín, teda múka je silná, ale jej elasticita je slabšia.
Odporúčame vám postupovať podľa týchto krokov
- Znížiť množstvo vody v recepte.
- Znížiť množstvo lievito madre v recepte.
- Skrátiť dobu chladničkového kysnutia.
Pri dodržaní vyššie spomínaných rád sa nemôže stať, že cesto sa nepodarí vymiesiť.